Den her chokoladebandit er en lækker blød og aromatisk kage. Den er nem at bage, og den smager skønt. I anledning af påsken har jeg smidt lidt æg på toppen. Hvis nu du bager den på alle mulige andre tidspunkter, kan man bare lade være med det – og så har man – vupti et stk. hele året rundt chokoladekage.
Til kagen skal du bruge:
250 gr. blødt smør
350 gr. sukker
4 store æg
1 tsk. vanillepulver
325 gr. hvedemel
50 gr. kakao
1/2 tsk. kanel
1 tsk. natron
1 tsk. groft salt
100 gr. hakkede mørk chokolade
2,5 dl. kærnemælk
- Pisk smør og sukker sammen i en skål – når det har fået en jævn konsistens, pisker du æggene i et ad gangen. Når æggene er i, tilsættes vanillepulveret.
- I en anden skål blander du mel, kakao, kanel, natron, salt og den hakkede chokolade.
- Kom skiftevis en tredjedel kærnemælk og en tredjedel af melblandingen i din første skål med smør, æg og sukkermassen.
- Dejen skal røres godt sammen, men pas på med at røre alt for meget.
- Put dejen i en form, jeg bruger altid en rimelig stor randform, det fungerer godt til den her kage, synes jeg.
- Bag kagen i en 165 grader varm ovn i ca. 55 min.
- Når kagen er færdig, skal den afkøle i formen, før du tager den ud. Lad den afkøle helt, før du putter glasuren på.
Til glasuren skal du bruge:
120 gr. hakkede mørk chokolade
35 gr. sukker
50. gr. smør
100 gr. piskefløde
- Alle ingredienser lunes, enten over vandbad eller direkte i gryden, til det smelter til en ensartet masse.
- Hæld glasuren over kagen, og vent en lille halv times tid eller længere før du serverer den.
Nyd kagen med gæster eller med en god bog!