Det her er opskriften på en ret god krydderkage. Ikke nok med den smager godt, køkkenet kommer også til dufte utrolig dejligt at jul.
Jeg har efterhånden bagt den i mange år. Jeg har opskriften på et fint stykke lilla papir, en gang var der også en del glimmer på. Men det er væk nu.
Den er meget let at bage, ikke noget med flere forskellige slags dej som i sidste måned.
Du skal bruge:
200 gr. smør
250 gr. sukker
3 æg
1 dl. ymer eller et lignede produkt
200 gr. mel
1 tsk. kanel
1 tsk. stødt nellike
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. natron
- Sæt julemusik på (det er meget vigtigt!)
- Pisk smør og sukker sammen.
- Pisk derefter æggene i et ad gangen.
- Tilsæt ymeren.
- Tilsæt melet, natron og alle krydderierne.
- Kagen bages ved 200 gr. i 45 – 50 min. – alt afhængig af din ovn.
- Når kagen er bagt, skal den køle helt af.
Du kan lade den være, som den er. Du kan også drysse flormelis udover. Jeg har kastet mig ud i at dekorere med en glasur – iskrystal. Det ligner mest bare et edderkoppespind, eller en stor klat med hvid glasur i et mærkeligt asymmetrisk mønster. Men jeg gik altså efter iskrystallooket.
Det her er ikke en kage, der har godt af at stå for længe, så er den ikke spændende mere. Så bag, server og spis op!