Herhjemme kan vi godt lide aber. Derfor var det fuldstændig oplagt at vi kastede os over Søren på Eventyr. Den er skrevet af Anthony Browne og udgivet på Carlsen i midten af august. Det er altså for en gangs skyld en nyere ting, vi har med at gøre.
Den lille abe Søren er en belæst sjæl. Når han går på eventyr, evner han at dumpe direkte ind i gamle klassikere. Historien er dermed et festfyrværkeri af intertekstualitet, og det taler jo helt enormt til dansklæreren i mig. Og det stopper ikke her, for ikke nok med at bogen selv forrest giver forslag til dialogisk oplæsning, ja så skriger hver eneste side næsten på at man tager fat om den dialogiske oplæsning. Hurra! Jeg er fan.
Illustrationerne er fine og detaljerige, og man får lyst til at se længe på dem. Bogen er fuldstændig oplagt at bruge i et litteratur forløb i indskolingen. Den vil også være eminent til meddigtning.
Som højtlæsningsbog hjemme er den også god. Selvfølgelig får min datter på tre et halvt ikke så stort et udbytte af den, som et større barn ville få. Simpelthen fordi hun ikke kender, de værker Søren dumper ind i. Men dog kender hun Peter Pan, og kunne godt se det overordentlige pudsige i at Kaptajn Klo lige pludselig var en gorilla.
Jeg vil tænke mig at det er en bog, man kan tage frem mange gange, fordi der hele tiden vil være nyt at bemærke, i takt med at man får kendskab til de klassikere Søren besøger.
Bagerst i bogen står Søren med favnen fuld af alle de eventyr, han har været i igennem bogen. Men jeg røber ikke andre end Peter Pan her.
Den lyder da helt oplagt til min 4-årige derhjemme. Tillykke med den nye blog!
Tusind tak!
Ja den er helt oplagt:-)